Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900-as évek eleje, Váci körút (Bajcsy-Zsilinszky út), 4. (1950-től 5.) kerület, és 6. kerület

További információk a képhez

1900-as évek eleje, Váci körút (Bajcsy-Zsilinszky út). Jobbra a -Podmaniczky Lászlóról elnevezett-, később (Rudas László) utca. A kicsiny trükk a képben a villamossín. A második normál nyomtávú villamosként 1889. szeptember 10-én indult első útjára.  (Az első normál (1435 mm) nyomtávú budapesti villamos pedig itt.) 1910-ben lett az addig szám nélküli (ám nem jel néküli) villamos a 8-as villamos.
Maga a sarokház tisztán felismerhető a mai utcaképen.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Bajcsy-Zsilinszky út, 1926-tól Vilmos császár út, 1919-től Váci körút, 1914-től I. Vilmos német császárról Vilmos császár út, 1879-től teljes hosszában Váci körút, 1700-tól Waitznerstrasse (Váci út)
  • Forrás: Beküldte: City 132-Várkonyi Pisti
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©