Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1896-1910, Berlini tér, 6. kerület

További információk a képhez

1896-1910, Berlini tér. A kockaköves Berlini téren egy nyitott peronú  villamos. Mivel nincsen fölötte vezeték, ezért következésképpen az "alsőszedős"  titulust képes csak birtokolni! Mert a "felsőszedő"-re váltás majd csak 1923-ban lesz...
De talán érdekesebb, hogy MÉG nincs a háttérben a Westend-ház, ami 1978 óta MÁR nincs ott!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Nyugati tér, Marx tér, Berlini tér

Érdemes utánanézni:

Alsószedős villamos.
  • Forrás: Budapestmania.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Mihálffy László
1896-ban gyártott villamos (későbbi 1100-as), viszonylatszám nélkül, vagyis. 1896-1910 között
2013. október 15. 22:07