Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1939, Károly király út (Károly körút), 7. kerület

További információk a képhez

1939, Károly király út. Az Orczy-ház helyére épült "Madách-házak" nagyobbik része már elkészült, de a jobb oldali szárny még nem. 
A Király utca sarkán-érdekes módon-már akkor is egy pénzváltó bank volt. A dús lombú fától alig láthatóak a míves kandeláberek.
Jobbra egy lóvontatta Agfa reklámkocsi görlökkel.
Mögötte Ekker Sándor Posztóháza a villamos végállomás helyén. Volt itt még pékség, csokoládéház, zsinegbolt is.
A helyszín 2013-ban.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Károly körút, 1953-tól Tanács körút, 1945-től Somogyi Béla út, 1926-tól Károly király út, 1919-től Károly körút, 1918-ban Népakarat körút, később Nép körút, 1916-tól IV. Károly király út, 1874-től Károly körút, A XVIII. században Országút
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk és Dittrichné Vajtai Zsuzsánna
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©