Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1967, Rákóczi út, 7. kerület

További információk a képhez

1967, Rákóczi út és a Rottenbiller utca sarkán a Hotel Szabadság. Napjainkban (2021.04.11) BEST WESTERN Hotel Hungaria. A háttérben egy csuklós Ikarus trolibusz. Az előtérben két Wartburg 312-es, Warsawa és egy Trabant 500-as.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
 • Forrás: www.danubiushotels.com/hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (5)

Kiss Ágnes
Kiss Ágnes
Szerintem ez kicsit korábbi lesz... mert a felüljáró a 60-as években épólt és még noncs rajta...
2012. november 06. 01:35
  Popovics András
  Popovics András
  Üdvözlöm Kedves Ágnes ! Önnek teljesen igaza van.A felüljárót 1969. Decemberében adták át. Úgy látszik egy tízessel elírtam.Már javítom is. Köszönöm a hozzászólását !
  Papinho : a szerk.
  2012. november 06. 16:12
   Szilvia Fekete
   Szilvia Fekete
   Elég baj, hogy megépítették a felüljáró hidat. Ezzel sok ember életét keserítették meg, akik ott laknak a híd melletti házakban. Az autósok élvezik a száguldozást a felüljáró hídon, dugóban állnak és pöfögik a benzingőzt, gázolajat, nekem viszont az otthonom. Ezért a felüljáró hídért akácfákat és hársfákat vágtak ki, amelyek árnyékot adtak az ablakainknak. Most meg a zajtól, nyitott ablaknál egymás hangját sem halljuk mi, a lakásban élők. Legalább hangszigetelő falat tennének az oldalára, sokkal közelebb van az ablakokhoz, mint bármelyik sztráda bevezető szakasza, melytől védik a városlakókat. Autó pedig ezen a hídon is átmegy egész nap megállás nélkül, szünet nélkül, éjszaka is. Egyszer próbáltam megszámolni, hogy hány autó nyargal át egy perc alatt, nem tudtam megszámolni, mert két sávban az egymással szemben elrobogó autókat képtelenség olyan gyorsan követni. És amúgy a híd ronda is, rontja a megújult Baross tér látványát. A két metró, 2-es, 4-es találkozása kiválthatja a felszíni forgalmat, én nem bánnám, ha a felüljáról lebontanák, és több fát ültetnének. Lehetne Budapest zöldebb!
   2013. augusztus 19. 12:17
Bernáth Jánosné
A kérdéses autó - így messziről - trabantnak néz ki, persze nem tudom akkortájt volt-e már trabant, Uraim ez az Önök felségterülete
2013. november 17. 18:46
Gábor Lenkei
Gábor Lenkei
Hát persze, hogy Trabant! Viszont a képen nincs Pobeda, hanem a kék autó Warsava, a másik (közelebbi) bogárhátú pedig egy (már 1967-ben sem fiatalnak számító, ú.n. kisablakos) Volkswagen.
2013. december 18. 00:22