Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Üllői út, 9. és 8. kerület

További információk a képhez

1960, Üllői út a Nagykörútnál. Balra a József körút, jobbra a Ferenc körút. Szemben, jobbra a Kilián György laktanya, leánykori nevén Mária Terézia gyalogsági laktanya. 1848 óta van jelen ezen helyen. Ami, egyébként a Nagykörút meglévő legrégibb épülete!
Jobbra a "LOTTÓHÁZ" csücske. Az autóbuszok közül az érkező, Ikarus 60-asnak tűnik, de nem az, hanem egy  MÁVAG, csak épp az M5 típus (Rocca Öregh, Szabó Péter), a távolodó pedig inkább MÁVAG tr 5-ös- Valószínűleg 6-os járatszámmal. De a "csemege" a két parkoló autó. A Moszkvicsot 402-esnek vélem. A fekete Wartburg 312-esnek tűnik. A közvilágítás már neon.
És természetesen a csibilámpa a járdasziget végén.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Üllői út, 1800-tól Üllőer Strasse, A XVIII. század első felében Szolnoker Strasse (szolnoki Út), 1700-as évektől Köröscher Landstrasse (Kőrösi országút)
  • Forrás: Fortepan.hu (80107), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©