Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Üllői út, 9. kerület

További információk a képhez

1960-as évek. Az Üllői út és az Ecseri út kereszteződése.
A villamosok zárt pályán haladnak és az úttest szélén.
A kereszteződésben se Wendizz, se Búúrger king, se benzinkút, se tüzép, se  semmi ! Még közlekedési lámpa se. Cserébe viszont van rendőr a dobogón és irányít. A szervizút még kockaköves.
Felfedezhetünk még IFA-t, GAZ-t, Roburt, nyitott peronú villamost, UV-t és a a Szent Kereszt Plébániát.
Valamint amiket  nem ismerek fel.
Nekem még nagyon tetszik még az "ősrégi " fa villanypózna is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Üllői út, Szolnoki országút
  • Forrás: hampage.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Olsvay Endre
A legizgalmasabb momentum a képen a jobb alsó sarokból kikocogó GANZ csuklós villamos!
Ebben az időben és később sem járt ezen a szakaszon menetrendszerűen ez a típus, alighanem próbafutásról van szó: az 52-esbe időnként be-beraktak egyet-egyet, teszt gyanánt, de csak a rendszeres forgalomba állítás előtt, ami a 2-esen, majd a 37-esen '67/68-tól éltünk meg.
2013. december 08. 04:41