Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Hűvösvölgyi út, 2. kerület

További információk a képhez

1959, Hűvösvölgyi út, az autóbusz végállomás. Itt volt a Balázs vendéglő és mellette lévő cukrászda. Úgy rémlik, hogy a kis terecske egyik házának tulajdonosa, és az aktuális tömegközlekedési vállalat között komoly viták voltak... ( Hogy merészel egy autóbusz parkolni /végállomásozni/ az én házam előtt?...) Talán ezért költöztették el.
Az autóbuszok talán Ikarus 60-asok. Baloldalt egy GAZ 51-es teherautó.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Hűvösvölgyi út, 1945-től Vörös Hadsereg útja, A XVIII. században Hidegkúti út, A XVI-XVII. században Kovacsina jolu
  • Forrás: Fortepan.hu (103361), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©