Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1853, Heu Markt (Széna piac) Kálvin tér, 8. kerület

További információk a képhez

1853, Heu Markt (Széna piac) Kálvin tér. Háttérben a Nemzeti Múzeum. A kép jobb oldalán a korában hírhedt "Két pisztoly" csárda. Valahol agyon kellett ütni az időt..., vagy valakit...Korábban a XVII. században Pest egyik legnevezetesebb "parasztszállója" volt. Nagyjából a Múzeum utca sarka közelében. Itt épült később a Pesti Hazai Első Takarékpénztár négyemeletes épülete (1874).
Geist-ház is csak 10 évvel később épült a kép bal oldalán lévő ház helyén. Aztán majd kb.: 120 év múlva a Korona szálló...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1973-tól Kálvin tér, 1875-től Calvin tér, 1866-tól Heu Platz (Széna tér), A XIX. században Heu Markt (Széna piac), A XVIII. században Heu -und Borstenviehhandler Platz (Széna és disznókereskedők teer, A XVIII. században, korábban Ketschkemeter Platz (Kecskeméti tér)
  • Forrás: Beküldte: Várkonyi Gertrúd, Alt Rudolf rajza, Sandmann kőnyomata
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©