Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Korányi Sándor utca, 8. kerület

További információk a képhez

1961, Korányi Sándor utca 3., a Mező Imre garázs. Rövidebb nevén a Mező garázs. 1958-tól 1996-ig működött. Az autóbuszok MÁVAG Tr 5-ösnek tűnnek. A háttérben a Korányi Sándor utca 20. és 24. számú házak látszanak. Napjainkban a LUDOVIKA HUSZÁR LOVARDA van a helyén.
Korányi Sándor báró (1866-1944): orvos, belgyógyász, egyetemi tanár, a főrendiház tagja, a Magyar Tudományos Akadémia tiszteleti tagja, igazgató tagja. A Corvin-lánc kitüntetettje.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1946-tól Korányi Sándor utca, 1906-tól Ludoviceum utca, 1874-től Ludoviceum utca, 1838-tól Ludoviceum Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (251447), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©