1979, Rákóczi út, 7. és 8. kerület

További információk a képhez

1979. A Rákóczi úton ekkor már a tojás alakú szabadjelzővel díszített Zsiguli taxi. A teret megszállták az UFO-k. A háttérben ott egy torony.  Gyermekkorom óta furdal a kíváncsiság, hogy mi is az ?  Aki válaszol erre a kérdésre, az az ember azonnal a barátom!
Aztán van itt még egy jóképű Uaz-453-as, no meg a háttérben a Népszabadság székház, az aljában azon billiárd teremmel, amelyik az elsők között volt a szocializmus-béli magyarországon. A közepén pedig Páter-noszter-rel!
Fellelhető még elsősorban a háttérben a  Magyar Királyi Technologiai Iparmúzeum épülete, a László-ház, Barkas, Ifa és immáron a műanyag szemétgyűjtő. No meg a BUSZ-sáv, amelyről nem is gondolnánk, hogy ilyen régi, sőt...
Ui.: Dombovári Márton megfejtése a tornyot illetően: http://viztorony.hu/h/budapest/32.html

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Kerepesi út
 • Forrás: Internet, Facebook

Korábbi hozzászólások (4)

A Zoltán Sárdi
A Zoltán Sárdi
Szia Papinho!
Nem Gorkijban, hanem Uljanovszkban ('ránse Szimbirszk'!) gyártották, tehát ez nem GAZ, hanem UAZ! ('Uljanovszk Avto Zavod')
Üdv.:
'SAZ BP'
2013. március 06. 00:56
  Popovics András
  Popovics András
  Szia Zoli ! Köszi a javítást. Hát ezt bizony elírtam. Pedig még vezettem is ilyet . Javítom iziben engedelmeddel a neveddel fémjelezve.
  Üdv : Papinho
  2013. március 06. 02:28
Márton Dombovári
Márton Dombovári
Szia!
Nagyon tetszik az oldal, valamint a gyűjtemény. A kérdésedre pedig megtaláltam a választ a rejtélyes toronnyal kapcsolatban.
http://viztorony.hu/h/budapest/32.html
2013. szeptember 24. 15:49
  Popovics András
  Popovics András
  Szia! Valaki már megelőzött egy a tornyot ábrázoló másik képnél, de azért köszönöm.
  2013. szeptember 24. 17:16