Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1964, Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

1964. A Blaha Lujza tér, és ott a Népszínház, ami Népszínház néven látta meg a napvilágot. Mindez a József körút felől. A háttérben -az erzsébetvárosi- EMKE felőli sarkán nem más, mint a híres Találka-óra!
A Népszínház utca valamikori elején parkoló található. 
A kandeláberek helyett már az ostorlámpák vannak az út szélén derekukon a kalapos lámpákkal.
De van még más is: forgalom irányító fényjelző készülékek még nincsenek! Valószínűleg ezért volt lehetséges még ekkor a József körútról a Rákóczi tér felől balra kanyarodni a Corvin áruház felé.
És lehetett kanyarodni a Corvin felől a Rákóczi út felé is.
Még lánckorlát sincs a járdaszigetek szélén.
És még két dolog. Az egyik a Népszínház utcából a Rákóczi út felé tartó sínpárok. A másik pedig, hogy a "zebra" csíkja fehér kockakőből van kirakva, ami csak sokkal később volt divat. A fém szemétgyűjtő és  a csini csibilámpák csak hab a tortán! Így, csaknem 6 év után ismételten: Köszi Fortepan!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan (05383), rig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©