Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950, Deák Ferenc tér, 5. kerület

További információk a képhez

1950, Deák Ferenc tér. A biztos pont a háttérben a Szent István Bazilika. Legalább is egy kis része. A Kremnitzer-ház (Deák Ferenc tér 1.) éppen a bontási szakaszban. Vele együtt a Bajcsy-Zsilinszky út páros oldalának az első öt háza is erre a sorsra jutott a második világháborúban elszenvedett sérülések következtében. Ezért kezdődik a Bajcsy-Zsilinszky út a 12. számmal. A Deák térre legkevésbé a kör volt jellemző. Bár ez a kertecske kifejezetten szimpatikus. A járművek közül felismerni vélem a Pobedákat és az Opel Blitz teherautót. A háttérben szerényen a csibilámpa.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1866-tól Deák Ferenc tér, 1819-től Kohl Markt Platz (Káposzta pac tér), vagy Kohle platz (Szén tér), 1830-as évektőlJuden Markt (zsidó piac), vagyJuden Platz (Zsidó tér), 1840 táján Türken Platz (Török tér), A XIX. században Evangélikus templom előtti tér
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©