Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1938, Margitsziget, Hotel Palatinus, (Grand Hotel Margitsziget), 13. kerület

További információk a képhez

1938, Margitsziget, Hotel Palatinus, (Grand Hotel Margitsziget). 1873-ban épült Ybl Miklós tervei alapján. Az 1920-as években Wälder Gyula tervei szerint bővítették, az 1930-as években a magastető helyére harmadik emelet készült. 1965-ös árvíz hatalmas károkat okozott benne. Ezután helyreállították és korszerüsítették. Majd 1985 és 1987 között ismét. Később még Ramada Grand Hotel is volt a neve tíz évig.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Margitsziget, Szent András sziget, Boldogasszony sziget, Lány-sziget, Nyulak szigete, A 19. század elején Palatinus-sziget, avagy Nádor-sziget, 1809-től ismét Margitsziget
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©