1954, Váci út, 13. kerület

További információk a képhez

1954, Váci út, az Újpesti (Északi összekötő) vasúti híd újpesti hídfője.
Balra az Angyalfölön lévő, de tulajdonképpen az újpesti lóvasút első indóházának az épülete. 1866-67-ben épült Wagner János tervei szerint. Később műemléki védettséget kapott, közlekedéstörténeti emlék. A mai Kálvin (akkor Széna) térről induló lóvasút itteni, másik végállomása volt. A mellette lévő Újpest kocsiszínből utoljára a 10-es és a 10A jelzésű villamosvonalakra álltak ki a járművek, 1982. május 3-án.
 A város első lóvasúti vonalát 1896. május 30-án váltotta fel végül a villamos.
A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara található is működött itt. Mindezek Hegyi Gábortó és Lojkó Gábortól! Köszönet nekik!
A neve volt Bagolyvár, Vadászkastély és Oroszlános ház is.
Ja, a közlekedés is másképp zajlott ekkor. Apró érdekesség: A forgalom- csakúgy, mint Zugligetben- itt is közrefogja az indóházat.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Váci út, 1850-től Waitzner Damm Strasse (Váci töltés út), A XVIII.-ban Waitzner Post Strasse (Váci posta út), Országút
  • Forrás: Fortepan.hu (91631), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."