Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Váci út, 13. kerület

További információk a képhez

1960, Váci út az Újpesti (Északi összekötő) vasúti hídról nézve.
Balra az Angyalfölön lévő, de tulajdonképpen az újpesti lóvasút első indóházának az épülete. 1866-67-ben épült Wagner János tervei szerint. Később műemléki védettséget kapott, közlekedéstörténeti emlék. Az 1866-ban első lóvasút mai Kálvin (akkor Széna) térről induló lóvasút itteni, másik végállomása volt.
A város első lóvasúti vonalát 1896. május 30-án váltotta fel végül a villamos.
Balra a Bagolyvár, aminek neve Vadászkastély, vagy Oroszlános ház is volt..
Apró érdekesség: A villamos forgalom- csakúgy, mint Zugligetben- itt is közrefogja az indóházat.
Jobbra az Újpesti-öböl...


Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Váci út, 1850-től Waitzner Damm Strasse (Váci töltés út), A XVIII.-ban Waitzner Post Strasse (Váci posta út), Országút
  • Forrás: Fortepan.hu (80071), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©