Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

Hegyalja út, 1., és 12. kerület

További információk a képhez

1963, Hegyalja út az Alkotás utcánál. A kép egy park felől készült. E park helyén volt az 1796-tól az 1930-as évekig a Tabáni temető. Ma pedig a Testnevelési Egyetem Dr. Koltai Jenő Sportközpont van itt. A kép elsősorban a távolban, jobboldalt magasodó Sas-hegyről és a Budaörsi út-Hegyalja út sarkán álló házról felismerhető.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Hegyalja út, 1891-től Csend utca
  • Forrás: Fortepan.hu (251778), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©