Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1974, Hevesi Gyula út (Nyírpalota utca), 15. kerület

További információk a képhez

1974, Hevesi Gyula út (Nyírpalota utca).
A háttérben a "Viztoronyház". Ez a ház az egyetlen a lakótelepen, amely nem panel! Ez a legmagasabb lakóház egész Budapesten, és, mint sokan tudják, egy komplett víztorony van benne, ami azonban ma már nem működik. Az újpalotai, a tervezés időszakában csak "42-es jelű víztározós magasház" nevet viselő, ténylegesen a Nyírpalota út 71. szám alatt található épület.
Épült: 1973-ban. Az épület magassága: 70,9 m. Kapacitás: 600 m3.
Jobbra a Zsókavár utca, balra a Páskomliget utca. A fák még csemeték.
Azért válaszottam a "... napjainkban" rekeszbe ezt a képet, mert itt még látható a lényeg, ami az azóta megnőtt fáktól már nem.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Nyírpalota utca, 1970-től Hevesi Gyula út
  • Forrás: Fortepan.hu (41725), orig: GERGELY JÁNOS
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©