Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, Villamos-belső

További információk a képhez

1970. Ez már egy modern villamos-belső (BVVV K-típus, BVVV G-típus). A kalauz már a múlt. Ez volt az első felhúzós jegykezelő: bedugni, majd felhúzni: úgy, hogy a bent lévő pöckök természetesen a megfelelő kódolással( (3X3) lyuk kombinációja, (gigászi találmány!) kilyukasztják a jegyet, ha a mechanika nem mond csődöt, (már pedig mondott, mert a felnyomó erő (sokszor) nem volt elég ahhoz hogy kilyukassza az igen-igen vastagra gyártott jegyeket). Ez volt az "őskor". Ehhez képest ma már kis túlzással szinte lehelletre működnek a jegykezelők. A "fapados" kifejezés még ma is létezik. Elsősorban talán a repülő járatok esetében. No, de hogy miért is fapados fapados, az erről a képről kiderül...A padlózat pedig "tűsarok gyilkos" volt. (Mária Regősné Janotyik).

Jelenlegi és régebbi nevei:

Villamos-belső
  • Forrás: Fortepan (00912), ADOMÁNYOZÓ Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Zsille Péter
Zsille Péter
... és ajánlom mindenki figyelmébe a már eletrosztatikus festékkel lekent kapaszkodókat, valamint az erős fiúk igyekezetét a
kapaszkodókon. És tudja ma valaki, hogy miért találódott ki a farácsos ülés? A tetű és hasonszőrű társai elleni védekezésül.
Nem voltak olyan hülyék azok az öregek sem...
2013. október 04. 02:12