Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1955, Hunor utca a Kunigunda útjánál, 3. kerület

További információk a képhez

1955, Hunor utca a Kunigunda útjánál. A kép közepén a római kori "CELLA TRICHORA". Egy Ókeresztény kápolna maradványa a IV. századból, ami a Körte és a Hunor utca kereszteződésében volt...
Felülről 2014-ben itt.
Ui.: Hunor: a hun-magyar mondavilág alakja, Magor testvére, Ménrót fia, a hun nép őse. Nevét a csodaszarvas őrizte meg.
Pót Ui.: A Körte utca Vörösvári utcai kereszteződésénél piros betűkkel volt kiírva az utca neve sokáig. Ez nem régen eltűnt. Segítsetek megfejteni, hogy miért volt piros, és miért cserélték le!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1908-tól Hunor utca
  • Forrás: Fortepan.hu (108540), orig: HÁMORI GYULA
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©