Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Vörös Hadsereg (Királyok) útja, 3. kerület

További információk a képhez

1961, Vörös Hadsereg (Királyok) útja a Munkácsy (Pünkösdfürdő) utcánál. Szemben balra a Pünkösdfürdői Strand bejárata. A strandfürdő 1935-ben létesült a Duna partján, Hajós Alfréd tervei alapján. A rózsalugasok között elhelyezkedő három medence valamennyi korosztály részére biztosít fürdési, strandolási és kellemes kikapcsolódási lehetőséget. Terebélyes fákkal borított zöld területe pihenést, felüdülést nyújt vendégei számára. A strand felújítására 2002-2003-ban került sor. Minden medence vízforgató berendezéssel lett ellátva. A felújítással élménymedencével, csúszdás gyermekmedencével és egy 25 személyes finn szaunával bővítették szolgáltatásaikat. Jobbra az árvédelmi nyúlgát részlete látható. Nem vagyok egy Oldtimer szakértő, de ez az autó egy Simca Vedette-nek tűnik...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Királyok útja, 1945-től Vörös hadsereg útja, Az 1920-as évektől Királyok útja, Az 1900-as évektől Bivalyos út
  • Forrás: Fortepan.hu (251431), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre, https://3.kerulet.ittlakunk.hu/
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©