Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971, Vörösvári út a Gyenes utcától a Bécsi út felé nézve, 3. kerület

További információk a képhez

1971, Vörösvári út a Gyenes utcától a Bécsi út felé nézve. A Vörösvári út páros oldalán még a régi házak, átellenben már az új panelek. Ezek után az ELSŐ ÓBUDAI ÁLTALÁNOS ISKOLA sejlik. Egy nagyon érdekes összehasonlító képet találtam, természetesen a Fortepanon! 1959, Vörösvári út a Gyenes utca közelében. A helyszín szinte tökéletesen ugyanaz, csak 12 évvel korábban...Az emeletes ház ugyanott, ám a Panelek helyén még a páratlan oldalon is a régi házak.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1938-tól Vörösvári út, 1874-től Vörösvári utca, A XIX században Vöröschwarer Gasse, 1861-től Land Strasse (Ország út), A XVIII. században Halter Gasse (Csordás utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (214838), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ FŐFOTÓ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©