Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1916, Liszt Ferenc tér, 6. kerület

További információk a képhez

1916, Liszt Ferenc tér. 
Sokszor esett már szó a "zöld villamosról" Ez, ugye nem más, mint a nyilvános utcai illemhely egy korai elnevezése. Még napjainkban (2017.06.27.) is találhatunk ilyeneket Budapesten.
Én magam ezen kép láttán láttam meg, és értettem meg az összefüggést. Első ránézésre a kép közepén lévő "valami" valóban hasonlít az első villamosokra. Ha hozzávesszük és hozzátesszük azt a tényt, hogy az első villamos valóban zöld volt, akkor talán könnyebben megérthető az elnevezés.


Jelenlegi és régebbi nevei:

1907-től Liszt Ferenc tér, 1850-től Gyár utca, 1785-től Fabriken Gasse
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©