Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

Berlini (Nyugati) tér, 6. kerület

További információk a képhez

Berlini (Nyugati) tér és a Nyugati pályaudvar. A közekedés még balra-előre. Itt látható egy középperonos villamos, ami egészen pontosan egy középbejáratú pótkocsi. Na és az Ilkovics, a híres népbüfé. Előtte a "Banán-sziget". A "Banán-sziget" mögötti épületről sokkal többet itt!
A villamos már föntről kapta az áramot.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Nyugati tér, 1948-tól Marx tér, 1914-től Berlini tér
 • Forrás: Fortepan.hu (32589), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Pesti Brúnó
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Mihálffy László
"bukfenc"= középbejáratú ikerkocsi. Ez itt - ha jól látom - egy középbejáratú pótkocsi, tehát nem bukfenc. És - a teljesség kedvéért - volt még "távos" is (középbejáratú távkapcsolású motorkocsi.)
2013. október 12. 00:00
Béla Moldvay
Béla Moldvay
VI. KERÜLET.....
2013. november 27. 18:12
  Popovics András
  Popovics András
  Hát persze, köszi.
  2013. november 27. 18:39