Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1910 táján, Király utca, 7. kerület

További információk a képhez

1910 táján, Király utca. A Király színház 1903. november 6-án nyílt meg a Király u. 71. számú épületben. A színházat Beöthy László alapította. Beöthy korábban a Magyar Színház, majd a Nemzeti Színház igazgatója is volt. A Király Színház lassú hanyatlás után, 1936-ban becsődölt.
Az épület homlokzati részét 1941-ben lebontották. A színház egykori épületében ma az Újpesti TE vívó szakosztálya működik.
Híresebb színészei voltak: Fedák Sári, Medgyaszay Vilma, Rátkai Márton és id.  Latabár Árpád is.
a 12-es villamos ez időben a Boráros tér-Nagykörút-Király utca-Városliget útvonalon közlekedett.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Király utca, 1950-től Majakovszkij utca, 1874-től Király utca, 1836-tól König Gasse, 1820-tól Drei Könige Gasse (Három Király utca), Az 1810-esévek elejétől Englischer König Gasse (Angol Király utca), 1790-es évektől Engelische König Gasse (Angyali Király utca), 1786 körül Englische Gasse (Angol utca), 1740-es évektől Mittermayerische Gasse
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©