Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1935-1941, Akácfa utca, 7. kerület

További információk a képhez

1935-1941, Akácfa utca, a Király utca felé nézve. És itt a 2-es villamos közeleg (lévén a közlekedés még "balra hajts" volt). Az első (!) 2-es járatszámú villamos. Az útvonala igen vadregényes volt: Népszínház utca-Rökk szilárd utca (Somogyi Béla utca)-Stáhly utca-Gyöngytyúk utca (Gyulai Pál utca)-Nyár utca-Klauzál tér-Csányi utca-Király utca-Nagymező utca-Szabadság tér. 
A háttérben, szemben az Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom Király utcai oldala. Az egyik biztos pont a mai napig, ami a felismerhetőséget illeti.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Akácfa utca, Előzőleg, 1786-tól Akazien Gasse, Korábban, a XVIII. században Grosse Akazien Gasse
 • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

Gyökhegyi Bánk
A 2-es villamos erzsébetvárosi kanyargásáról van 7 képem (beleértve ezt a föntit is) egyenként 2-3 MB méretben. Szívesen átadnám, egymás után különösen érdekesek. Hova küldhetem? (bank@gyokhegyi.hu)
Amikor múlt pénteken késő este találkoztunk az Izabella utca és Teréz körút & Király utca sarka között, említettem, hogy van több, mint 8000 képem, igyekszem majd jelezni, hogyha hasonló kiegészítésekkel tudok szolgálni.
2013. november 09. 15:25
Virág Éva Szkotina
Virág Éva Szkotina
Nagy élvezettel nézegetem ezeket a képeket! Régen a Dob utcában is járt villamos, abból nincs esetleg valamiféle tárgyi emlék? (vscotina@gmail.com)
2013. november 10. 06:59
  Popovics András
  Popovics András
  De igen. Hamarosan jön az is.
  2013. november 11. 16:35
Csupor Zsiga
Csupor Zsiga
Pedig pont ezen a képen jön ellenkező irányból a villamos. :)
2013. november 10. 12:28