Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1935-1941, Rákóczi út és a Klauzál utca sarok, 7. kerület

További információk a képhez

1935-1941, Rákóczi út és a Klauzál utca sarok. Megint csak a 2-es villamos, és itt a Gólya Divatház.
Ez a gólya nem az a gólya, sőt, nem is a második gólya. Ez egy egészen más gólya, ez a harmadik gólya. Persze időben visszafelé!
Ennek a Gólya Divatháznak semmi köze az 1900-ban a Nagymező és a(z 1925-től) Paulay Ede utca sarkán volt Gólya áruházhoz. Később volt ugye, az Avilai Nagy Szent Teréz plébániatemplommal szemben is volt még egy Gólya áruház, de már ez is történelem...
Mindenesetre a magam részéről megajánlom a gólyát Erzsébetváros címerállatának! És most néhány szó a kép beküldőjétől, Gyökhegyi Bánktól: A 2-es a valóságban azonban 1911-ben indult, és a pályát többször változtatták. A Népszínház utcától a járatot meghosszabbították a Keleti pályudvarig, a másik irányban a Szabadság tértől először a Rudolf térig (ma Jászai Mari tér), majd a Pozsonyi úton az Aréna útig – így egy meglehetősen hosszú és cirkalmas járat lett belőle.
A villamos már Beszkárt festésű: sárga-fehér.
Nem mondom, hogy a "Napjainkban így fest" utcaképen könnyű felismerni, de azért lehet!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©