Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Hámán Kató út (Haller utca), 8. kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Hámán Kató út a Nagyvárad tér felől. 
Ez itt egy igen nagyon különleges kép. Bár nem vagyok egy villamos szakértő, de nekem úgy tűnik, hogy ez egy UV csuklós kísérleti darab. Még pedig nem is akármilyen! 25-ös járatszámmal a Nagyvárad térnél. Mindez orosz felirattal!
A hatvanas évek egyik kísérleti darabaja  a budapesti csuklós UV villamos. Két motorkocsiból (3235 és 3258) építette a Füzesi főműhely, a jármű végül nem vált be. A csukló és a középrész beépítése miatt a belső forgóvázakból ki kellett szerelni a motorokat, a monstrum így súlyához képest gyenge lett, folyamatos motorégések miatt állt félre. A kocsit végül 1967-ben alakították vissza motorkocsikká.
A 25-ös villamosnak akkoriban itt volt az egyik végállomása, a másik pedig az állatkertnél. A többi a szokásos: kockakő, fém szemétgyűjtő, járdasziget.
Bónusz: a váltókezelő munkatárs és a bódécskája.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Haller utca, 1951-től Hámán Kató út, 1946-tól Haller utca, 1900-tól gróf Haller utca, 1870-es évektől Ferencvárosi védgát, 1840-es évektől Franczstadter Schütz Damm
  • Forrás: kepeslapmuzeum.web44.net, iho.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©