Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1996, Gubacsi út az Illatos útnál, 9. kerület

További információk a képhez

1996, Gubacsi út az Illatos útnál. Szemben egy 30-as járatszámú UV- szerelvény. Balra még áll a "Dzsumbuj". A Dzsumbuj egykori szükséglakás-telep Budapest IX. kerületében, az Illatos út és a Gubacsi út sarkánál. A telep kedvezőtlen elhelyezkedése (elszigetelt, gyártelepi környezet, szolgáltatások hiánya), valamint az eleve kicsi és komfort nélküli lakások folyamatosan romló állapota miatt élhetetlenné vált, és nyomorteleppé alakult. Az épületegyüttest 1937–1938-ban húzták fel.2005–2014 között bontották le.
(A dzsumbuj szó eredetileg városszéli telepet, illetve zűrzavaros állapotokat, zűrzavaros helyzetet jelent.)
További részletek itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1900-tól Gubacsi út
  • Forrás: irths.com, hu.wikipedia.org
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©