Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1896 táján, Prímás utca (Margit körút), 2. kerület

További információk a képhez

1896 táján, Prímás utca (Margit körút). Ebben a felbontásban könnyen felismerhető helyszín. A Török utca sarkán lévő, ma is meglévő épület segít. Jó ideje, és napjainkban is a földszinten posta található. Szemben fölfelé a Margit utca. Szerpentin még sehol. Helyette házacskák. A kép bal oldalán látható épület helyén van az a ház, amelynek aljában ma két bank is van. A sínpár még talán a lóvasúté. A közvilágítást gázlámpának vélem.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Margit körút, 1945-től Mártírok útja, Prímás utca, 1900-tól Margit körút, Ó Fő utca, 1833-tól Hosszú sor
  • Forrás: Fortepan.hu (82580), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.08.055, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©