Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1966, Laborfalvi Róza utca, 4. kerület

További információk a képhez

1966, Újpest, a mára megszűnt Kölcsey utca és a Deák Ferenc utca sarkánál (Laborfalvi Róza) felől az Újpesti víztorony.
A víztorony Mihailich Győző és Dümmerling Ödön tervei alapján épült 1911-1912-ben a belga Compagnie Générále des Conduites d’ Eau Liége Belgique társaság pénzéből. Az akkor még önálló (megyei jogú Újpest város) 55 000 fős lakosságának (és gyárainak) vízellátásáért pedig egy 1500 köbméter térfogatú, 15 méter átmérőjű tartály felelt. 2003 februárja óta üzemen kívül áll. Azóta műemlék.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1982-től Laborfalvi Róza utca
  • Forrás: Fortepan.hu (254696), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Otruba Ferenc és Zoltán
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©