Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1894, Múzeum körút, Nemzeti múzeum, 8. kerület

További információk a képhez

1894, Múzeum körút, ami 1874 óta Múzeum körút. A Nemzeti múzeum épülete Gróf Széchényi Ferenc kezdeményezésére az 1832-36-os országgyűlés által megszavazott költségvetésből épült meg klasszicista stílusban 1837–47 között. Tervezője Pollack Mihály építész.
Próbáltam utána járni, de nem sikerült igazán, hogy pontosan mikor is kezdte felváltani az aszfalt a kőkocka útburkolatot. A saját tapasztalataim alapján az 1950-es, 1960-as években. Tény, hogy ezen időben még nem. Az út szélén konflis. Mellette az út szélein látható villamos-vágányokon még (3 évig ) a lóvasutak munkálkodtak.
A kis kandeláberek szerintem gázlámpa-fejeket tartanak.
A mindenki számára szinte mindenkor kötelező fejfedőt alig merem említeni.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Múzeum körút, A 18. században Land Strasse, azaz Országút, 1874 óta Múzeum körút
  • Forrás: budapest anno
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©