Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1946, Tisza Kálmán (II. János Pál pápa tér) tér, 8. kerület

További információk a képhez

1946, Tisza Kálmán (II. János Pál pápa tér) tér. A háttérben a Baleseti Kórház. 1940-ben épült Gerlóczy Gedeon, Körmendi Nándor és Grundböck Béla tervei szerint, még (OTI) Országos Társadalombiztosítási Intézet Baleseti kórháza néven.
A képen balra egy korabeli szemeteskocsi. Ezt még lóvak vontatták. Az automobilok megfejtését a tisztelt látogatókra bízom!
Andor Tamás kedves látogató szerint a megfejtés: Jobb és balszélen Adler. Köszi.
A kép itt látható teljes nagyságában.

Jelenlegi és régebbi nevei:

2011-től II. János Pál pápa tér, 1946-tól Köztársaság tér, 1902-től Tisza Kálmán tér, Az 1800-as években Baromvásártér, Bauern Markt, Lóvásártér, Az 1800-as évek végén Új vásártér, avagy Kert-sétatér
  • Forrás: Fortepan.hu (79269), orig: BERKÓ PÁL
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©