Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Rákóczi út 1-3., 8. és 5. kerület

További információk a képhez

1957, Rákóczi út 1-3., az egykor volt Pesti Magyar Színház telke. Igen, itt volt a Nemzeti Színház első épülete1880 táján már így nézett ki a hozzáépített bérházzal1903-ban pedig így1913-ban a bontásakor.
Aztán sokáig csak a csonkja maradt, míg végül a képen látható üres telek maradt. Később 1991-re East-West Business Center Irodaház épült ide. Háttérben az Astoria hotel melletti házak, a Múzeum körút 3., és 5..

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (285503), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Gara Andor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©