Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, Köztársaság (II. János Pál pápa) tér, 8. kerület

További információk a képhez

1958, Köztársaság tér. Egy nagyon jó kép a későbbi második otthonomról. Jó néhány évig itt fociztam minden nap sötétedésig. 
A tér közepén a kör alakú virágoskert. Talán még megvan.
A háttérben a Fiumei úti Baleseti Intézet, aminek napjainkban Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet a neve. Mellette az OTI székháza még egészben, Tetején a toronyórával és a párkányokon a négy szoborral. Kicsit (sokat) ront a kép szépségén, hogy az órákat már "tovább díszítették" a vörös csillagokkal. 
Mellette a tűzoltóság sarki épülete a tornyocskájával. 
A kép bal szélén a Nemzeti munka szobra, vagy más néven a a Magyar Munka szobra. Siklódy Lőrinc alkotása. 1943. június 6.-án avatták fel. Valószínűleg 1960-ban bontották le, ekkor állították fel ugyanis e szobor és a pártház közötti területen Kalló Viktor 1956-os Mártíremlékművét.

Jelenlegi és régebbi nevei:

2011-től II. János Pál pápa tér , 1946-tól Köztársaság tér, 1902-től Tisza Kálmán tér, Lóvásártér(1800-as évek közepén), Baromvásártér, Bauern Markt
  • Forrás: nol.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©