Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Rákóczi út, 8. és 7. kerület

További információk a képhez

1959 Rákóczi út a Berzsenyi Dániel utca saroknál.
Szinte minden megtalálható ezen a képen, ami ekkoriban jellemző volt a környékre, sőt talán egy kicsit több is...(a Merci)
Járdasziget csibilámpával, alig több, mint egy sávos Rákóczi út kockakővel, 68-as, nyitott peronú "bukfenc" villamos emberfürttel, a kép jobb szélén a Honvéd mozi, Garant teherautó, Moszkvics személyautó, Ikarus 60-as autóbusz, elöl pedig egy jó kiállású Mercedes 220-as. A megfejtésért köszönet Andor Tamásnak!
A 68-as ekkortájt a Bosnyák tér és a Március 15. tér között járt.
A háttérben a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotájának a kupolája.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Kerepesi út
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Foto: Járai Rudolf
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©