Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Kerepesi út a Százados út felé nézve, 14. és 8. kerület

További információk a képhez

1961, Kerepesi út a Százados út felé nézve. Balra a Százados út torkolata és a Lisieux-i Szent Teréz-templom (Törökőri templom), vagy más néven: Törökőri Lisieuxi Kis Szent Teréz templom.  Jobbra a metró és a gödöllői HÉV Hungária körúti, közös végállomásának tervezett  és majdem teljesen megépített -később lebontásra került- felszíni csarnokai. Tervezője Nyiri István építész volt. Előtte az ekkor még a Keleti pályaudvarig közlekedő HÉV vonala. A felvétel a 3-as főút szélesítéhez kapcsolódó sorozat része. Az a vágány ami keresztezi a Kerepesi utat az vezetett be a kenyérgyárba de volt ott asztalos üzem valamint öntöde is és a HÉV tehervonat járt be, az kezelte az iparvágányt (Jámbor Lajos).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Kerepesi út, Az 1820-as évektől Kerepescher Strasse, Kerepesi országút, Külső Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (251561), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©