Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930-as évek, Blaha Lujza tér, 8. és 7. kerület

További információk a képhez

1930-as évek, Blaha Lujza tér. Avagy a Nagykörút és a Rákóczi út kereszteződése. Egészen pontosan a Nemzeti Színház kockaköves kocsilelhajtója (lévén a közlekedés balos).
Az orrunk előtt a Találka-óra.
Mögötte a László ház. E ház sarki homlokzatán látható a Hutter szarvas szappan reklám. Ez valami nagyon nagy dolog lehetett akkoriban...
Az átellenes sarkon a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája. A tetjén még ott a Merkúr, más néven Hermész szobor.
Baloldalt az EMKE épülete, előtte pedig a Beszkárt (Budapest Székesfővárosi Közlekedési Részvénytársaság, azaz (BSzKRT), köznyelvben leginkább „Beszkárt”) színezésű, (sárga-fehér) középperonos villamos. A kandeláber és a mögötte lévő villamos-megálló jelzőtáblák gyönyörűek. 

Jelenlegi és régebbi nevei:

1920-tól Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: www.erzsebetvaros.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©