Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1963, Üllői út a Vajdahunyad utcánál, 8. és 9. kerület

További információk a képhez

1963. Üllői út a Vajdahunyad utcánál. A háttérben az Iparművészeti múzeum.
Az úton felfedezhető egy Moszkvics-407, Ifa framo, csuklós Ikarus-60-as, Csepel-352-es, Wartburg-311-es,vagy 312-es.
No meg persze egy UV villamos a kockaköves üllői úton. Az utcasarkon a KÖZÉRT. 
És még ez az autó itt jobb alul, meg a másik kettő a túloldalon, amelyeket nen ismerek fel.
Végül a felejthetetlen csibilámpa a Nagykörút előtti járdasziget végén!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Üllői út, Szolnoki országút
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

László Dorogman
László Dorogman
Az ismeretlen autók közül a jobb oldali, félig "levágott" példány egy Ford Taunus 17M (P2 modell, ezt 1957 és 1960 között gyártották Kölnben. Őt váltotta 1960-ban a 17M típus P3 változata, a jellegzetes ovális, ám fekvő fényszórókkal). Szenzációsnak is mondható, hogy a CE rendszámú Wartburg előtt parkoló Opel ugyanaz a Kapitän típus (P 2,6), mint az Üllői út túloldalán, a Moszkvics előtt várakozó példány. Ez az 1959-63 között gyártott Opel nem volt túl gyakori Budapesten a 60-as években, éppen ezért nevezhető rendkívülinek, hogy ezen a felvételen mindjárt kettőt is lencsevégre kapott a fotós.
2014. január 11. 13:28