Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Tanács (Károly) körút, 5. kerület

További információk a képhez

1960-as évek. Tanács körút páros oldal. 
A kép egy komplett csemege.
Garantok ezrével. Ikarusok százával. Csepel, Skoda, Volga, Pobeda,  IFA FRAMO nem kevés. A tehertaxi állomás a Gerlóczi utca sarkán direkte jópofa. 
(A fiatalabbak kedvéért: a Garant a Robur teherautó elődje, az IFA FRAMO pedig a Barkas kisteherautó elődje volt.)
Futottak még autók: az akkoriban még újdonságnak számító: ZUK.
Mindezek az akkor még javában "tomboló bazársor"előtt .
Ja és a taxi: Moszkvics formátumban...szabadjelző nélkül.
Na de mi ez az autó a sor elején "hippikkel" telerakva?  És a baloldalt a második sávban az az izé?
Ma már nem kérdés, mert hála a megfejtőnek, aki nem más , mint a City-110-es Tibi, tehát az autó  a "hippikkel"   egy Dodge Wippon. Köszi.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Károly körút, Országút, 1916-tól IV. Károly király út, 1918-ban Népakarat körút, Népkörút , 1919-től megint Károly körút , 1926-tól ismét Károly király út, 1945-től Somogyi Béla út, 1953-tól Tanács körút , 1991-től újra Károly körút
  • Forrás: Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (7)

Kékesi Magdi
Kékesi Magdi
a kérdéses autó valószínűleg Döcs-wippon -c110-
2012. augusztus 13. 13:59
    Popovics András
    Popovics András
    A kocsi valóban egy Dodge Wippon ! Köszönöm a segítséget !
    Papinho, a szerk.
    2012. augusztus 15. 19:11
Peter Lubowsky
Peter Lubowsky
A távolabbi gyalogátkelővel szemben lehetett a Fővárosi Tanács épületeibe "hátulról" bejutni. Boldog lennék egy, az üzletsort - szemből - mutató képsorral. Az említett bejárat melletti Virágbolt, és Töltőtollas érdekelne...
2013. május 12. 11:02
Peter Lubowsky
Peter Lubowsky
A Moszkvics (és más) taxiban már kb 8 cm átmérőjű elektromos "szabad-jelző" van, a szélvédő jobb felső sarkában. Ez "SZABAD"-on világított, ha a taxaméter nem volt bekapcsolva.
2013. december 08. 09:50
Olsvay Endre
Ez biztos, hogy régebbi: alighanem '63-as (vagy '62-es) felvétel. utána már nem voltak csíkozatlan, telekék Ikarusok a FAÜ-nél, mint itt a 39-es.
2013. december 08. 20:18
    Olsvay Endre
    Az IFA Framók és a két Pobjeda, meg a két Garant is ezt erősíti amúgy: a '60-as évek közepétől előbbieket Barkasok és Zukok váltották le a Tehertaxinál (egy Zuk mutatóba itt is akad), a garantot a Roburok - ahogy szó is esik róla! Pobjedák Bpestről majdnem egycsapásra tűntek el a Warszawák térhódításával, '63/64-ben.
    2013. december 08. 20:21
László Dorogman
László Dorogman
Ne feledkezzünk meg a háttérben szerényen meghúzódó egykori MÁVAUT-pályaudvarról (ma különböző szórakozóhelyeknek ad otthont)! Gyermekkorom idején, a József Attila és Guszev (ma Sas) utca sarkán lévő óvoda ablakából gyönyörködtem az ott álló vagy induló/érkező, távolsági járatú Ikarus 311 és 55 típusú autóbuszokban.
A Dohány utcába kanyarodni készülő kocsisor 4. tagja minden bizonnyal egy Opel Admiral, esetleg Kapitän.
2014. január 01. 21:41