Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Felszabadulás tér (Ferenciek tere) , 5. kerület

További információk a képhez

1960, Felszabadulás tér (Ferenciek tere). Stemben a Brudern-ház, avagy IBUSZ-palota, az aljában a Párizsi udvarral és a Jégbüfével, ami ekkor még JÉGBÜFFÉ...1952 óta kínálta a finomságokat minden betérőnek.
Szinte a kép közepén a mindenkinek irányt mutató csibilámpa!
Felfedezhető még a míves kandeláber is.
A hírlap árusító bódé (pardon: pavilon ) is jellemző volt e korra.
1015 augusztus 15.-vel végleg bezár! Ég veled JÉGBÜFFÉ!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Ferenciek tere, Felszabadulás tér, A 16. századtól Platea dominorum (Urak utcája), Szent Péter utca, 1690-től Herrngasse (Úri utca), A 18. századtól Mönchengasse (Barátok utcája), Mönchenplatz (Barátok tere), Franziskanerplatz, Apponyi tér
  • Forrás: Fortepan.hu (03725)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

László Keszthelyi
László Keszthelyi
Apponyi tér volt a neve régen.
2013. február 01. 22:42
Braun Éva
Braun Éva
Itt dolgoztam az IBUSZ-nál, kb 71-től. Akkor is így nézett ki szerintem. Szerettem ezt a környéket. (ma már kevésbé)
2013. július 14. 21:08