Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1942, Szent Gellért tér, 11. kerület

További információk a képhez

1942, Szent Gellért tér a HÉV végállomása felől nézve. Mert, hogy 1942-ig egészen idáig jött a HÉV. Később csak a Móricz Zsigmond körtérig. A kép közepén egy sziréna, ami akkoriban igen aktuális volt. A háttérben a Szent Gellért-sziklatemplom, Barlangkápolna, Gellérthegyi-barlang, Gellérthegyi sziklakápolna, Iván-barlang, Lourdes-i Barlang, Lourdesi kápolna, Szentiván-barlang, Sziklakápolna. Ezek voltak a nevei. Balra a Gellért szálló, érdekes módon még zölddel befuttatva.
Középen, a gázlámpa kandeláberén egy fém szemétgyüjtő. Sajnálom, hogy nem találtam más képet (képeket) a Szent Gellért téri HÉV végállomásról. De, ha egy kedves látogatónak van ilyen, és megosztaná velünk, azt mindannyian szívesen fogadnánk...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1920-tól Szent Gellért tér, 1902-től Gellért tér
  • Forrás: Fortepan.hu (61677), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Szőke Annamária/Anonime
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©