Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1941, Csaba utca, 12. kerület

További információk a képhez

1941, Csaba utca, a Bors (Hajnóczy József) utcánál. Azaz a Jézus Szíve plébániatemplommal szemben. A Budapesti Cecilia Kórust szállító MÁVAG LO 4000-es autóbusz, ami -lévén-(a jobbos közlekedést megelőzendő)- még talán tavasszal. A korabeli index a "kipattanó" féle. Ami a buszt illeti, lehet, hogy ebből lett a nejlonbusz? Az útburkolat keramit kockának tűnik. A kandeláber szép. A gázlámpa még annál is szebb!
Apró érdekesség: a Csaba utca napjainkban 10, azaz tíz különböző, és kb.: 6 különböző irányból megközelíthető részből áll. Ez utóbbit taxisként a maximumnak tartom.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Csaba utca
  • Forrás: Fortepan.hu (71612), orig: LISSÁK TIVADAR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©