Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1940, Stefánia út, (Olof Palme sétány),14. kerület

További információk a képhez

1940, Stefánia út (Olof Palme sétány), Fővárosi Múzeum, azaz a Magyar Alkotóművészek Háza. 
1885-ben emelt régi, szép, ámde egészen a közelmúltig pusztuló épületet Kauser Gyula és Pfaff Ferenc tervezte az Országos Általános Kiállításra. Az 1885-ös Országos Általános Kiállításra Műcsarnoknak épült.
De, mivel az "igazi", azaz a mai Műcsarnok éppen 1896-ra készült el, az (1932 óta) Hősök terén, ezért ezen épület a millenniumi kiállítás Egészségügyi Csarnoka nevet kapta.
Aztán volt még, mint e képen is 1907-től Fővárosi Múzeum.
Aztán sok egyéb célra is használták. Az utolsó legismertebb neve Olof Palme Ház. Napjainkra csodálatos módon felújítva a Magyar Alkotóművészek Háza.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1940, Stefánia út, (Olof Palme sétány), 1987-től Olof Palme sétány, Előzőleg Stefánia út egy része
  • Forrás: Fortepan.hu (24146), orig: SOMLAI TIBOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©