Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, Thököly út a Hungária körútnál, 14. kerület

További információk a képhez

1972, Thököly út a Hungária körútnál. Átellenben, a még készülőben lévő (korábban) Pest megyei Bíróság, napjainkban Budapest Környéki Törvényszék és Budakörnyéki Járásbíróság készülőfélben lévő épülete. (Tervezője: Kiss E. László.) A Hungária körúton egy Ikarus 60T csuklós trolibusz gördül 75-ös járatszámmal. De talán a legérdekesebb kép erről a sarokról ez itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Thököly út, 1874-től Csömöri út, 1850-től Csömörer Weg (Csömörer Strasse)

Érdemes utánanézni:

  • Forrás: Fortepan.hu (227991), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Középületépítő Vállalat - Kreszán Albert - Koczka András - Kemecsei József
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©