Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1963, Krisztina körút, 1. kerület

További információk a képhez

1963, Krisztina körút, az Erzsébet híd budai hídfőjének építése. Feljebb, az Attila úton egy Bengáli a "dzsungelben". Az új Erzsébet híd budai lehajtó ágait keresztezésmentes felüljárórendszerrel tervezték. Az átépítés során a villamosok forgalmát mindvégig fenntartották a régi vágányzaton, illetve az építkezés elõrehaladtával az új vágányokon. A képen a még kockaköves Attila utca régi vágányain egy FVV-csuklós tart a Déli pályaudvar felé a 60-as vagy 63-as viszonylatban.
Az Erzsébet híd budai hídfőjének építése történik. Az ekkor kétirányú Krisztina körúton nyüzsögnek a járművek.
Az Alexandriai Szent Katalin plébánia itt a háttérben, de  a ma előtte lévő "modern ház" még sehol...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1961-től Krisztina körút, 1890-től Krisztina körút, 1888-tól Budai körút, 1875 körül Vérmező út, Graben (árok) út, 1854 előtt Graben Gasse, 1874-től Árok utca, 1836 előtt Sankt Johannes Gasse
  • Forrás: ik435t.freeweb.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©