Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1949, (Teréz) körút, 6. kerület

További információk a képhez

1949, Teréz körút, Nyugati pályaudvar. És itt a Dreher étterem BAK sörrel. Valamit tudhat e nedű, mert még manapság is kapható és, ahogy így kóstolgatom nem is rossz! 
Az épület tetején még ott a sziréna.
De azt ekkor a világon senki sem (még maga Gustave Eiffel a "túloldalról") sem gondolta volna, hogy ez napjainkra a McDonald's étterem-hálózat legszebb láncszemévé válik...
A hosszú kabát és a mindennemű fejfedő még mindig divat.
De talán a legérdekesebb az út szélén még megmaradt sínpár maradványa. (Ui.: Az 1948- 1949-es években kerültek a sínek az úttest közepére. Az aszfalt útburkolat is csak ezután terjedt el.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Teréz körút, 1950-től Lenin körút, 1882-től Teréz körút, 1860-as évektől Vas utca (Eisen Gasse)
  • Forrás: Fortepan.hu (09139), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©