Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1963, Rákóczi út, 7. kerület

További információk a képhez

1963, Rákóczi út. Látszólag semmi különös. Épül az aluljáró és a metró. Átellenben az MTA-ház és a Georgia-Ház egybeépített látványa sem újdonság már. Sőt! a Zagyva hid -az építkezés idejére idehozott- darabja is sokaknak ismerős. De ami különleges a képen, az a villamos! A Rákócsi utat egy UZ villamos keresztezi. Ez többek között azért volt különleges, mert csak kettő készült belőle. A kocsiszekrénye alumínium volt és középen két oldalra nyíló harmonika-ajtaja volt. Valamint az egyik 1959 táján festetlenül, alumíniumszürkén közlekedett a 2-es vonalán.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út
  • Forrás: Fortepan.hu (27056)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©