Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1962, Nagyvárad tér, 9. kerület

További információk a képhez

1962, Nagyvárad tér, szemben az Üllői út 121, azaz a Piros Ház (Pecz Samu, 1912). Eme ház leginkább arról nevezetes, hogy ez volt az első fővárosi bérház, amelyben minden lakáshoz járt fürdőszoba. Nevezik (nevezték) még vörös háznak is (de csak a színe miatt...). A ház homlokzati tetejéről nem is oly régen eltűnt az Unicum reklám. Nekem, mint 30 évig volt City taxisnak is furcsa a ház az Unicum reklám nélkül. Főleg úgy, hogy a jelenlegi jogutódokat (Erzsébtet és Sándort is szállítotam többször is...Ezúton is üdvözlöm őket, mint egykori utasaimat is...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1940-től Nagyvárad tér, A 19. században Mihálkovics tér
  • Forrás: Fortepan.hu (219291), ADOMÁNYOZÓ Krantz Károly
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©