Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1979, Nagyvárad tér, 9. és 8. kerület

További információk a képhez

1979, Nagyvárad tér a SOTE (ma Semmelweis Egyetem) Elméleti Tömb toronyépületének tetejéről fényképezve. "Amikor a hóhért akasztják". Az Üllői út és a Hámán Kató (Haller) út kereszteződése. 1974-ig a szemben látható épület volt a legmagasabb, tehát (majdnem) minden, a teret ábrázoló fénykép eme ház valamely magas pontjáról készült és a fényképezőgép lefelé irányult. Ám az idő múlik és elkészült átellenben a SOTE toronyháza. És most innen nézünk lefelé a valaha volt helyi óriásra. Igy múlik el a világ dicsősége...
Azóta már a ház tetején lévő kis körben egy "gyógyital" reklámja virít. Sőt, már az sem.
Született nevén Gróf Haller utcai tisztviselőház.


Jelenlegi és régebbi nevei:

1940-től Nagyvárad tér, A 19. században Mihálkovics tér
  • Forrás: Fortepan.hu (25959), orig: FERENCVÁROSI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©