Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es-évek, Boráros tér, 9. kerület

További információk a képhez

1970-es-évek, Boráros tér. Petőfi Híd, pesti hídfő és ott a 22-es autóbusz, Ikarus 620-as változatban. Oh micsoda visszapillantó tükör.
Mellette a (nekem) híres fém szemétgyűjtő.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től Boráros tér, A XIX. században Holz Platz Fa tér
  • Forrás: Villamosok.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

Zsille Péter
Zsille Péter
Sajna itt már nem eredeti az Ikarus 620-as orra sem. Hová lett az a szépen megtervezett indexlámpa?
2013. október 04. 00:19
Konrád Zoltán
Az a sejtésem, hogy ez a kép inkább a '70-es években készült (a buszon gyári kialakításban csepp alakú indexek és magasságjelzők voltak). A képen már kerek az index, és mintha a méretjelzőt is lecserélték volna a szögletesre.

A kép érdekessége, hogy a megmaradt rendkívül kevés BKV eredetű 620-asok egyikét mutatja. A busz nemrégiben lett gyönyörűen felújítva.
2013. október 21. 19:53
Mihálffy László
Megerősítem az előző hozzászólást. 70-es évek.
Ezek a buszok ilyen hosszú viszonylatjelzőt csak a 70-es években kaptak, azelőtt négyzet alakú volt.
2013. november 02. 22:22
Olsvay Endre
A kép 1970 és '75 közötti: ugyanis nem 22-es buszjárat, hanem a 22-es villamost pótló busz: az pedig '70 márciusban szűnt meg, és '75 nyarán lett 79-esre számozva!
2013. december 08. 20:25